Video

'Misdrijf in de relationele sfeer': verdachte (16) was bekende van vermoorde Megan (15)

20 augustus 2019 om 15:14
nl
De 16-jarige jongen die verdacht wordt van het doden van Megan (15) in Breda is een bekende van haar. "Het is een misdrijf in de relationele sfeer", stelt de politie dinsdagmiddag. Megan overleed kort nadat een verdachte (16) zichzelf meldde op het politiebureau.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Bekenden van het slachtoffer melden dat de verdachte het vriendje van Megan was. Volgens leerlingen van het Onze Lieve Vrouwelyceum waren Megan en de verdachte bovendien klasgenoten op de school.

Dinsdag wordt de verdachte verhoord en doet de politie onderzoek in het huis van Megan in de Bilderdijkstraat. De politie doet ook onderzoek in de buurt. Burgemeester Paul Depla heeft de buurt dinsdagmiddag toegesproken en de woning bezocht.

De 16-jarige verdachte heeft inmiddels een advocaat. Er werken op dit moment tien rechercheurs aan de zaak.

Wachten op privacy instellingen...

Megan zou dinsdag beginnen aan het vierde jaar van de havo op het Onze Lieve Vrouwelyceum. Haar klasgenoten zijn maandag in de avond opgevangen op school. Leerlingen die vorig jaar bij haar in de klas zaten en dit jaar weer bij haar in de klas zouden zitten, zijn gisteravond met hun ouders bij elkaar gekomen. Dinsdag hangt de vlag halfstok bij de school.

 

Wachten op privacy instellingen...

Bij het huis van het meisje in de Bilderdijkstraat in Breda brandt een kaarsje. Veel mensen in de buurt kenden haar en zijn diep geraakt dat ze om het leven is gebracht. Zij komen dinsdag bijeen om met elkaar over de heftige gebeurtenis te praten met een wijkagent.

Wachten op privacy instellingen...

Een bejaarde man die in de straat van Megan woont kan het verlies dinsdag nog altijd amper beseffen. "Ze kwam altijd hierlangs tijdens het wandelen, met haar moeder of met haar oma. Het was een schat van een meid, dit is amper te bevatten", vertelt hij.

Eerder meldde Omroep Brabant bewust niet de naam van het slachtoffer. Nu de school dit wel doet, zullen wij haar voornaam in onze berichtgeving gebruiken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.