Meerdere ongelukken in paar maanden tijd met glijbaan in Hemelrijk, park sluit attractie opnieuw

20 augustus 2019 om 20:00
Hemelrijk gaat de glijbaan inkorten naar meerdere incidenten (Foto: Youtube).
Hemelrijk gaat de glijbaan inkorten naar meerdere incidenten (Foto: Youtube).
De glijbaan die BillyBird Park Hemelrijk op slot heeft gedaan, omdat hij mogelijk onveilig is, was al eerder dicht na incidenten. Aan het begin van de zomer viel een meisje zo hard van de glijbaan in speelgebied De Oervallei dat ze zeven hechtingen naast haar oog kreeg. Het park besloot zaterdag de glijbaan opnieuw te sluiten nadat een filmpje opdook waarin te zien is dat een kind werd gelanceerd.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Bij de 8-jarige dochter van Jessica van Os moesten zeven hechtingen in haar hoofd worden gezet nadat ze eind juni van de grote glijbaan in het speelgebied was afgegaan. “Mijn dochter werd twee keer gelanceerd en kwam met haar hoofd op de ijzeren rand van de glijbaan.” In Ziekenhuis Bernhoven in Uden kreeg het meisje bij haar oog de zeven hechtingen.

De tekst gaat verder onder de foto.

Eerder op dinsdag meldde een woordvoerder van Hemelrijk dat er nooit eerder incidenten waren met de glijbaan. Later kwam het pretpark met een uitgebreide verklaring waarin stond dat de baan onder de loep werd genomen.

Na dit ongeluk met het jonge meisje heeft het park meteen actie ondernomen en de glijbaan gesloten. “Er is onder meer een bord met veiligheidsinstructies voor het gebruik van de glijbaan geplaatst om het nog veiliger te maken voor de bezoekers. De veiligheid van bezoekers is het allerbelangrijkste en moet dus altijd gegarandeerd kunnen worden”, zegt de woordvoerster van Hemelrijk.

Kleinkind op schoot
In juli ging de glijbaan weer open, maar ging het al snel weer mis. Lizeth van Arkel uit Tilburg werd met haar kleinkind op schoot gelanceerd van de grote glijbaan. “Ik werd snel geholpen door mensen uit het park en heb van de eigenaresse ook een paracetamol gehad.”

Lizeth heeft na het incident met de eigenaresse van Hemelrijk gesproken. “Zij vertelde mij dat er al meerdere incidenten op deze glijbaan waren geweest en dat de glijbaan dicht ging.” De glijbaan was tijdelijk gesloten, maar ging recent toch weer open.

Onderzoek
Afgelopen weekend kreeg Hemelrijk een zorgwekkende video te zien van een jongetje dat ook gelanceerd werd op de glijbaan. “Naar aanleiding van het bericht van diens bezorgde vader is er besloten de glijbaan opnieuw te sluiten. Het filmpje is tevens naar de leverancier gestuurd voor nader onderzoek. Tot er nieuwe aanpassingen zijn gedaan, blijft de glijbaan gesloten.”

De glijbaan is één van de attracties in het nieuwe speelgebied De Oervallei. Dat gebied werd in april dit jaar geopend.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...