Deel van silo ingestort bij Bruil in Geertruidenberg: harde knallen en flinke stofwolk

21 augustus 2019 om 08:51
nl
Tijdens werkzaamheden bij betonbedrijf Bruil aan de Centraleweg in Geertruidenberg is woensdagochtend rond acht uur een deel van een silo ingestort. Volgens ooggetuigen is het een kwestie van tijd voordat de rest van het bouwwerk naar beneden komt.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

“Ik hoorde een enorme knal en zag een deel van de silo naar beneden komen”, zegt ooggetuige Ferry. “Dat gebeurde met een hoop herrie. Het resterende deel hangt over en leunt nu op het gebouw eronder. Er komt rook vanaf en het geheel zakt langzaam in. Het is hier nog niet gedaan.”

Bruil levert betonmortel en prefab betonelementen. Prefab is een proces in de bouw waarbij materialen van tevoren in een fabriek of werkplaats tot elementen worden gemaakt. Het werk is stilgelegd. Er waren zeven mannen aan het werk toen de silo instortte. Er vielen geen gewonden. “Ik heb ze er nog snel af zien springen toen het gebeurde”, vertelt een geschrokken medewerker.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Gloednieuw
“Ik heb weken vanuit mijn kantoor gefascineerd naar de bouw kunnen kijken”, aldus Sanne, een andere ooggetuige. “Ik vind het alleen zo vreemd dat er nog geen hulpdiensten te zien zijn.” Pas rond kwart voor tien kwamen de eerste brandweerwagens aan in Geertruidenberg.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.