Na 15 clubnamen heten Bossche basketballers voortaan Heroes Den Bosch, geen sponsor meer in de naam

21 augustus 2019 om 13:30
nl
Opvallende veranderingen bij de Nederlandse recordkampioen basketbal in Den Bosch. Er wordt voortaan geen sponsornaam meer gebruikt in de clubnaam die officieel Heroes Den Bosch wordt.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Den Bosch is 16-voudig kampioen van Nederland (voor het laatst in 2015) en versleet sinds haar debuut in de Eredivisie in 1974 vijftien sponsornamen. Om de identiteit van de club te versterken wil clubeigenaar Bob van Oosterhout een vaste naam met vaste clubkleuren gebruiken, een hoofsponsor heeft daar voortaan geen invloed meer op.

Den Bosch werkt komend seizoen met een begroting van ongeveer 1,5 miljoen euro (de hoogste in vele jaren) en dat is nog zonder hoofdsponsor.

Ook gaat de club in zee met Henk Norel. De komst van een van de beste Nederlandse basketballers mag opvallend genoemd worden. De 31-jarige center (2.13m) speelde heel zijn carrière tot nu toe in Spanje, na de NBA de sterkste competitie ter wereld. Afgelopen seizoen kampte Norel met een knieblessure, het jaar daarvoor werd hij nog gekozen in het All-Starteam van de Spaanse Eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.