Kettingbotsing met touringcar en vier auto's op A58, 70 kinderen in bus komen met schrik vrij

21 augustus 2019 om 17:10
nl
Bij een kettingbotsing op de A58 bij Oirschot zijn woensdagmiddag een Belgische touringcar en vier auto's op elkaar gebotst. In de bus zaten 70 kinderen van 6 tot en met 12 jaar oud. Volgens een begeleider van de kinderen is niemand gewond geraakt. De snelweg is nog tot half elf dicht richting Eindhoven.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Er zijn geen zwaargewonden gevallen bij het ongeluk. De brandweer sprak eerder nog over een aantal lichtgewonden onder de kinderen. Maar een van de begeleiders meldt dat ze, dankzij hun gordel, niet gewond zijn geraakt. "Wel waren er hier en daar wat traantjes." Ook de chauffeur van de bus is niet gewond geraakt.

Dagje Efteling
De kinderen komen uit het Belgische Borgloon en waren een dagje weg naar de Efteling. Na het ongeluk stonden ze een tijdje achter de vangrail. Volgens een ooggetuige stonden ze daar met hun rugzakjes te wachten. Een buurtbewoner heeft de kinderen opgevangen. Later zijn ze met een andere bus alsnog naar België gebracht.

Een van de inzittenden van een auto raakte bij het ongeluk gewond en zat een tijdje bekneld. Deze persoon is door de brandweer bevrijd en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege het ongeluk landde ook een traumahelikopter op de snelweg.

Weg dicht
De weg tussen knooppunt De Baars bij Tilburg en Oirschot is volledig dicht. Verkeer richting Eindhoven kan er wel langs over de vluchtstrook en dit levert geen file op.

Van Eindhoven naar Tilburg was de linkerrijstrook ook een tijd dicht vanwege het ongeluk op de andere weghelft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.