Tak valt op vier auto's in Tilburg: 'Ik woon hier pas twee weken, dat is nog eens een welkom'

22 augustus 2019 om 12:59
nl
Hans Kusters uit Tilburg wist woensdag aan het einde van de middag niet wat hij hoorde. Hij zat televisie te kijken toen hij opeens een enorm kabaal hoorde. Toen hij uit het raam van zijn flat aan de Europalaan keek, zag hij dat er een tak van de boom was gevallen en op vier auto's terecht was gekomen. "En het was helemaal windstil."
Geschreven door

Twee van de auto's zijn zwaarbeschadigd. Het dak van de Suzuki van Diego Lara is helemaal ingedeukt. "Ik woon hier pas twee weken", zegt Diego een beetje schuchter. "Dat is nog eens een welkom." Hij vreest dat zijn auto naar de sloop moet.

Volgens Hans Kusters is het de derde keer dat er een tak van een boom valt. Een van de takken viel op het dak van de flat aan de Europalaan, de andere tak raakte één auto.

'Al rekening mee gehouden'
Dit keer zijn vier auto's de klos. "Wij hadden er al rekening mee gehouden dat het nog een keer mis zou gaan", zegt Hans. "En eigenlijk heb ik nog geluk gehad want mijn auto stond het verst van de boom. Ik heb alleen wat schrammen van wat zwiepende takken."

Volgens Hans is voor de bewoners van de flat een flinke klap. "Die hebben maar een kleine beurs." De vier autobezitters hebben alle vier hun schade geclaimd bij de gemeente Tilburg en die laat weten daarvoor een aansprakelijkheidsverzekering te hebben.

Summer branche drop
Een woordvoerder van de gemeente Tilburg noemt het een 'vervelende situatie'. "Er is sprake van een summer branche drop. Dat is een spontane takbreuk door de combinatie van warmte en droogte. De afgelopen jaren hebben we daar meer last van dan de jaren daarvoor", zegt hij.

Volgens de woordvoerder is het geen structureel probleem. "We inspecteren de bomen elke drie jaar op veiligheidsaspecten. Als het symptomatisch zou zijn geweest voor de bomen, hadden we dat wel gemerkt."

Boom weggehaald
De boom is donderdagmiddag gelijk helemaal uit de grond gehaald. "We nemen het zekere voor het onzekere, dus we gaan de boom niet alleen maar snoeien." Later komt er een andere boom, maar ze weten nog niet wat voor boom dat wordt. Er wordt daarnaast door de aannemer gekeken naar of het nodig is om de andere bomen in de buurt ook moeten worden gesnoeid of weggehaald.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.