Redder in nood gevonden: Gilze en Rijen gaat hittewimpel tóch zelf ophalen, en wij gaan mee!

22 augustus 2019 om 16:30
nl
Het was even zoeken in de gemeente Gilze en Rijen naar iemand die de 'hittewimpel' op kon halen. Het college van burgemeester en wethouders liep er niet warm voor. Bovendien stonden er al allemaal vergaderingen gepland en waren de agenda's overvol. Totdat daar Ingrid Langen was. Ze wierp zich op als redder in nood en gaat nu de hittewimpel, die bij het hitterecord hoort, in het Gelderse Warnsveld ophalen.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Ingrid Langen is directeur van de culturele centra in Gilze en Rijen. Toen ze hoorde dat echt niemand van betekenis in de gemeente naar Warnsveld af wilde reizen, klopte ze zelf aan bij B en W en bood ze aan om de wimpel op te halen. "Want ik hou ook wel van een feestje", vertelt ze lachend. In eerste instantie besloot Omroep Brabant om zelf naar Gelderland te gaan, maar nu krijgen we dus gezelschap van Ingrid Langen.

'Mooi plaatsje'
Ze geeft toe dat het een beetje dubbel is. "Een record halen is leuk, maar hier hangt ook een klimaatkaartje aan." Ondanks dat, zal Gilze en Rijen goed voor de wimpel zorgen. "De burgemeester heeft beloofd dat-ie een mooi plaatsje krijgt", vertelt Ingrid.

De hittewimpel was eerst in handen van de Warnveldse huisarts Jan Thate. Hij mat 75 jaar geleden de recordwarmte van 38,6 graden. Dat record werd vorige maand ruimschoots verbroken in Gilze en Rijen, op de vliegbasis werd het 40,7 graden. "Nu hopen wij dat we die 75 jaar ook kunnen verbreken, want dat betekent dat de temperatuur in al die jaren niet verder stijgt", beredeneert de directrice.

Blij
Dus moet de wimpel naar Brabant komen. Warnsveld wilde het recordhouderschap vrijdag, precies 75 jaar na de record, formeel overdragen aan de gemeente Gilze en Rijen en was teleurgesteld dat er niemand kon komen. De organisatie is blij dat het uiteindelijk toch is gelukt, aldus Henk-Jan Hulleman. Omroep Brabant rijdt ook naar Warnsveld om daar 'onze' hittewimpel op te halen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!