Uitje met waterscooter gaat helemaal mis: vrouw (23) per ongeluk overvaren door een vriend - Omroep Brabant

Uitje met waterscooter gaat helemaal mis: vrouw (23) per ongeluk overvaren door een vriend

25 augustus 2019 om 12:41
nl
De vrouw overleed nadat ze werd overvaren door een waterscooter. (Foto: Charles Mallo/SQ Vision Mediaprodukties).
De vrouw overleed nadat ze werd overvaren door een waterscooter. (Foto: Charles Mallo/SQ Vision Mediaprodukties).
Het ongeluk op de Maas bij Neerlangel waarbij een 23-jarige vrouw overleed, was een 'verschrikkelijk noodlottig ongeval'. Dit meldt de politie. De vrouw werd overvaren door een waterscooter. De bestuurder, een man van 33 uit het Gelderse Beneden-Leeuwen, was een vriend van het slachtoffer.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De man mocht zaterdagmiddag ook een rondje op de waterscooter varen toen het helemaal misging. "Bij terugkomst zag hij de vrouw over het hoofd", aldus de woordvoerder van de politie. Hulpdiensten hebben geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten

"Heel tragisch", zo omschrijft een woordvoerder van de politie het ongeluk. Volgens hem was er zeker geen opzet in het spel. De inwoner van Beneden-Leeuwen werd na het ongeluk aangehouden en gehoord. "Hij is later op de dag weer heengezonden, maar wel nog verdachte in deze zaak."

Onderzoek is klaar
De bestuurder had niet gedronken. Ook was de waterscooter helemaal in orde, zo blijkt uit onderzoek van de politie. "Het onderzoek is klaar. Het is nu aan het Openbaar Ministerie om te bepalen of de man wordt vervolgd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.