16-jarige Cihan wil met Pegida-voorman in gesprek, maar wordt afgewimpeld: 'Ik keer je de rug toe'

25 augustus 2019 om 15:03
nl
De Pegida-demonstratie van deze zondag op het Stadshuisplein in Eindhoven trok weinig publiek. Maar de 16-jarige Cihan was net als een handvol aanhangers van de anti-islambeweging wel op komen dagen. Hij wilde in gesprek met Pegida-voorman Wagensveld, maar die had daar geen zin in.
Geschreven door

Wagensveld was op het Stadhuisplein om te demonstreren tegen de islam. Eigenlijk wil de Pegida-voorman met zijn beweging demonstreren bij de Al-Fourqaan moskee in Eindhoven, maar dat mocht niet van burgemeester Jorritsma vanwege eerdere gewelddadige botsingen met agressieve jongeren.

Cihan die in Nederland geboren is en Marokkaanse en Turkse roots heeft, probeerde voor de toegestroomde pers met Wagensveld in gesprek te gaan. "Ik kan nu agressief worden. Ik zou u zo in elkaar kunnen slaan, maar zo ben ik niet. Ik wil alleen even met u praten."

Lees verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Ik wil weten waarom'
"Ik ben jou niks verplicht. Ik ben alleen autochtone Nederlanders iets verplicht", was de reactie van Wagensveld. Wagensveld weigert Cihan vervolgens ook een hand te geven.

Op de vraag waarom hij het gesprek aan wilde gaan met Wagensveld antwoordt Cihan: "Als je als 40-jarige dit doet, dan wil ik weten waarom. Je kan wel zeggen dat je hem moet negeren, maar dat kan je niet verwachten van 16-jarige kinderen. Dus daarom wil ik in gesprek."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.