Hobbytuinders houden hun hart vast na brandstichting: 'Hopelijk begint de ellende niet opnieuw' - Omroep Brabant

Hobbytuinders houden hun hart vast na brandstichting: 'Hopelijk begint de ellende niet opnieuw'

26 augustus 2019 om 19:00
Piet de Groot bij de afvalberg die zondag in de hens ging (foto: Erik Peeters).
Piet de Groot bij de afvalberg die zondag in de hens ging (foto: Erik Peeters).
"Ik mag toch hopen dat de ellende niet opnieuw gaat beginnen", klinkt het maandag uit de mond van Piet de Groot. Hij is een van de huurders op het volkstuinencomplex aan de Krommeweg in Steenbergen. Zondagmiddag brak er voor de zoveelste keer brand uit. Dit keer moest de afvalberg aan de rand van het complex het ontgelden. De huurders worden al jaren geteisterd door inbraken en brandjes. Dit jaar was het tot zondag nog relatief rustig.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

De oorzaak van de brand van zondag is niet bekend maar brandstichting wordt niet uitgesloten. "Ik vermoed wel dat het aangestoken is. Het is gelukkig slechts de vuilnishoop. Voor hetzelfde geld waren het weer de schuurtjes", zegt Piet.

Pyromaan?
In 2017 en vorig jaar gingen een kleine dertig schuurtjes in vlammen op. Ook op het nabijgelegen sportpark werden in dezelfde periode brandjes gesticht. Of de brandjes het werk waren van één of meerdere mensen is nooit duidelijk geworden. De politie heeft nooit iemand opgepakt.

 

Wachten op privacy instellingen...

Piet de Groot vertelt: "We hebben ontdekt dat er een kaars in een schaal met benzine geplaatst werd. Wanneer de kaars een paar uur heeft gebrand, komt de vlam in de buurt van de benzine. Vervolgens ontploft de zaak en er ontstaat een enorme een vuurzee."

Maatregelen
"We hebben meegemaakt dat de brandweer aan het blussen was en dat er even verderop opnieuw brand gesticht werd. Ik laat hier sindsdien niks meer van waarde staan. Want het is net of ze het ruiken."

 

 

De meeste schade na de reeks brandstichtingen is net weer hersteld. De huurders hopen daarom dat het bij het ene brand van zondag blijft. "Maar ik vrees dat het weer is begonnen. Ik had had al zo'n voorgevoel. Vorige week waren er al bermbrandjes in de buurt. Het is even afwachten, maar de rust is weg", zegt Piet.

 

 

De eigenaar van het complex, de gemeente Steenbergen, wil nog niet reageren zolang niet duidelijk is wat de oorzaak is van de brand van zondag.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...