Dierenactivisten dachten dat ze naar huis mochten, maar bus bracht ze naar het politiebureau

27 augustus 2019 om 16:09
nl
Dierenactivisten van Meat The Victims dachten na de bezettingsactie in Boxtel dat ze naar huis konden reizen. Dat zou zijn omgeroepen in de bus waarin ze na de actie werden vervoerd, zei een van hun advocaten dinsdag tijdens een regiezitting bij de rechtbank in Den Bosch. De bus bracht hen echter naar het politiebureau, waar ze werden vastgezet. Volgens de advocaat zijn zijn cliënten daar ook te lang vastgehouden.
Profielfoto van Agnes van der Straaten
Geschreven door

De dierenactivisten bezetten op 13 mei een varkensstal in Boxtel. Dinsdag was er een regiezitting waar werd besproken hoe de zaak tegen 67 dierenactivisten verder zal verlopen. De activisten worden beschuldigd van huisvredebreuk en inbraak.

Ongeveer 125 dierenactivisten drongen rond twaalf uur de stal binnen. Ze maakten daar video’s van de varkens en eisten dat ze de gewonde dieren mee mochten nemen om die te verzorgen. De dierenactivisten verlieten na tien uur de stal.

De bezetting zorgde voor veel woede bij boeren uit de omgeving. De advocaten geven aan dat hun cliënten geen straf verdienen, omdat ze maatschappelijke misstanden lieten zien.

In de rechtszaal was geen actievoerder aanwezig en ook de boer van wie de stal werd bezet, was er niet. Wel waren er een aantal varkensboeren die de getroffen boer een hart onder de riem wilden steken.

 

Wachten op privacy instellingen...

In november is de inhoudelijke behandeling van de zaak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.