Onderofficier KMA geschorst omdat hij student een kaakslag gaf

29 augustus 2019 om 10:12
nl
Een onderofficier van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda is geschorst omdat hij een cadet heeft mishandeld. Hij is na de schorsing overgeplaatst naar het Korps Nationale Reserve. Dit bevestigt een woordvoerder van Defensie na berichtgeving in De Telegraaf.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het ministerie wil verder niets kwijt omdat de zaak nog bij de militaire politierechter ligt. De mishandeling vond vorig jaar juli plaats. Volgens de krant gaf de instructeur de cadet een kaakslag tijdens een oefening. Dat gebeurde nadat de student een bevel weigerde en de onderofficier wegduwde.

De man is een tegemoetkoming van 750 euro aangeboden, maar dat weigerde hij. Daarom buigt een rechter zich nu over de zaak.

De man is de tweede KMA-medewerker die er in korte tijd in opspraak komt. In mei werd al bekend dat een kapitein van de KMA was geschorst omdat hij relaties met meerdere vrouwelijke cadetten had. Defensie heeft besloten deze man te ontslaan.

Reactie advocaat
Advocaat Sébas Diekstra reageert namens de militair op deze zaak. "Mijn cliënt ontkent dat er sprake is geweest van mishandeling in strafrechtelijke zin. Dat is ook de reden dat hij in verzet is gegaan tegen de opgelegde strafbeschikking van het Openbaar Ministerie. De zaak zal door de verdediging verder worden besproken tijdens de zitting bij de militaire politierechter en niet via de media."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!