Bieden vanaf 5 euro! 500 kunstwerken van de gemeente Roosendaal in de aanbieding

29 augustus 2019 om 15:18
nl
Altijd al voor een prikkie een kunstwerk op de kop willen tikken? Dan is dit misschien wel een uitgelezen kans. De gemeente Roosendaal doet maar liefst 500 kunstwerken van de hand. Het gaat om schilderijen, tekeningen en grafische kunstwerken waar ze zelf geen plek meer voor heeft. Bieden kan al vanaf vijf euro!
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De kunstwerken gaan vanaf zondag 1 september onder de hamer. De gemeente werkt daarvoor samen met online veilinghuis Veilet.

Regeling voor kunstenaars
De kunstcollectie stamt uit de tweede helft van de vorige eeuw. Een deel daarvan werd destijds door kunstenaars gemaakt via de Beeldende Kunstenaars Regeling (BKR). Daarbij kregen ze in ruil voor een kunstwerk een inkomen.

Mede door de grote opknapbeurt van het stadskantoor die er aan staat te komen, is er niet genoeg ruimte om alle kunstwerken een mooi plaatsje te geven.

Het Tongerlohuys
De gemeente houdt nog wel een kleinere collectie van kunstwerken en kunstenaars die een band met de stad hebben. Een deel van de werken is in overleg met de kunstenaars geschonken aan Museum Het Tongerlohuys in Roosendaal.

De gemeente gebruikt de opbrengst van de veiling om een nieuw kunstwerk te kopen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.