Aangifte tegen student die glas bier met goudvis opdronk

30 augustus 2019 om 22:11
nl
Drie dierenorganisaties doen volgende week samen aangifte tegen een student van Fontys die bij de introductieweek een glas bier leegdronk, met daarin een goudvis. Het gaat om de organisaties De Vissenbescherming, Bite Back en Dierbewustleven. Ook zal Fontys benaderd worden met een verzoek om het gedrag van de student nadrukkelijk af te keuren en om maatregelen te nemen zodat dieren niet meer gebruikt worden bij de introweken.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

In het filmpje, dat te zien is op Dumpert, zie je een jongen met in zijn rechterhand een glas bier. Er wordt afgeteld en het bier, inclusief goudvis, verdwijnt in één keer in zijn keelgat, waarna hij die doorslikt. Zijn vrienden zijn erg trots op de jongen en belonen hem met een luid applaus, zo is in het filmpje te zien.

'Geen grap'
"Dit gedrag is buiten alle proporties en hoort niet thuis in een beschaafde samenleving", aldus een woordvoerder van de Vissenbescherming. "Het is bij wet verboden dieren zonder redelijk doel pijn te doen of in hun welzijn te benadelen. Daarvan is hier duidelijk sprake. Een levende vis opdrinken en dit filmen is geen grap. Het is wreedheid tegen een dier, nota bene voor de lol en dat is onacceptabel."

'Een rare studentikoze actie' noemde Fontys-directeur Piet van Ierland de actie van de SPECO-student eerder op vrijdag. "Het is een beetje dom, maar jongens van die leeftijd doen dat."

'Uitnodiging tot herhaling'
De Vissenbescherming is ook kwaad op Van Ierland. "Hij verergert de situatie door dit gedrag te bagatelliseren. Daarmee vergoelijkt en valideert hij het wangedrag wat uitnodigt tot herhaling.“

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.