90.000 euro geboden op Bobslee-karretje van de Efteling

2 september 2019 om 13:57
nl
Het Bobslee-karretje dat in juli door Eftelingdirecteur Fons Jurgens te koop werd gezet op Marktplaats in verband met de sluiting van de bobsleebaan, heeft voor duizenden reacties en biedingen gezorgd. Het hoogste bod: 90.000 euro. Wie de bieder is, maakt de Efteling komende week bekend. Het geld gaat naar Villa Pardoes.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

Tot groot verdriet van alle die-hard fans is 'de Bob' sinds afgelopen zondag verleden tijd. Als troost zette Eftelingdirecteur Jurgens in juli één bobslee karretje op Marktplaats. "De veiling is sinds zondagavond gesloten en er zijn bijna tweeduizend reacties op binnen gekomen. Zowel op Marktplaats als op de Vlaamse variant www.tweedehands.be", vertelt woordvoerster van de Efteling Nina Hawinkels.

Negentigduizend euro
Het hoogste bod is negentigduizend euro. Wie de bieder is, wil de Efteling nog niet bekendmaken. "Het is in ieder geval iemand die zeer geïnteresseerd is in het karretje want er is door die persoon verschillende keren geboden. Of het iemand uit Nederland of België is, kan ik ook nog niet zeggen. Ik vermoed iemand uit Nederland omdat de meeste biedingen door Nederlanders zijn gedaan", aldus Hawinkels.

Bijna een ton gaat er dus neergeteld worden voor het klassieke Bobslee-karretje. Hawinkels: "En daar zijn we heel erg blij mee omdat dat bedrag volledig naar Villa Pardoes gaat." Villa Pardoes is een vakantieverblijf in Kaatsheuvel voor ernstig zieke kinderen die daar samen met hun ouders, broertjes en zusjes een week lang gratis vakantie hebben.

Villa Pardoes is helemaal flabbergasted
Algemeen directeur van Villa Pardoes Peter Persoon, reageert verrast op het nieuws. "Ik wist nog nergens van totdat iemand me het bericht van Omroep Brabant mailde. Het is gewoon geweldig. Ik ben echt helemaal flabbergasted door de hoogte van het bedrag. Maar goed, het staat nog niet op de rekening natuurlijk. Ik heb Fons Jurgens gebeld en gezegd dat als dit echt waar is, hij een fles champagne van me cadeau krijgt."

Over de bestemming van de negentigduizend euro hoeft Persoon geen seconde na te denken: "Iedere vakantiebeleving in Villa Pardoes kost ongeveer vijfentwintighonderd euro per gezin. Dus met dit geld kunnen we 36 extra gezinnen een week vakantie in Villa Pardoes aanbieden."

Dat de bobsleebaan zou gaan sluiten is al sinds oktober 2018 bekend. Na de nodige problemen was de baan noodgedwongen voor langere periodes uit de roulatie. Vervolgens besloot de directie dat 'het oude beestje' zijn beste tijd -de Bob heeft 34 jaar dienst gedaan- wel had gehad.

Nieuwe achtbaan in 2020 gereed
De eerste voorbereidingen voor de sloop van de bobbaan en de bouw van de nieuwe achtbaan, de Max& Moritz, zijn begonnen. Deze nieuwe attractie gaat de Efteling 15 miljoen euro kosten en opent als het goed is in het voorjaar van 2020.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.