Eindelijk worden de afvalbergen kleiner bij TUF Recycling in Dongen: opruimen begonnen

4 september 2019 om 10:21
nl
Bij TUF Recycling in Dongen is woensdag begonnen met het wegwerken van de bergen afval. Sinds zeven uur 's ochtends rijden vrachtwagens af en aan op het terrein aan de Vierbundersweg.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

TUF verwerkt afgedankte kunstgrasmatten. Alleen gebeurde dat nauwelijks, waardoor de hoeveelheden kunstgrasmatten zich opstapelden. Vorig jaar oktober brak er brand uit, daarna werd het bedrijf gesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Sinds zeven uur woensdagochtend is begonnen met het afvoeren van 10.000 ton infill, een mengsel van zand en rubber, afgevoerd. Naar verwachting zijn daar ongeveer driehonderd vrachtwagens voor nodig. Het mengsel wordt naar Helvoirt gebracht, waar zand en rubber worden gescheiden zodat het rubber daarna gebruikt kan worden voor nieuwe kunstgrasmatten.

Als al het infill weg is, kan de schade die de brand heeft veroorzaakt worden hersteld. En pas daarna kan een begin worden gemaakt met het wegwerken van de bergen kunstgrasmatten.

Om twaalf uur is er een persconferentie in het gemeentehuis van Dongen. Daar zal burgemeester Starmans uitleggen hoe dat gaat gebeuren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.