Agentje spelen in een echt politiebureau? In Steenbergen kun je nu de held uithangen

5 september 2019 om 20:00
nl
Heb je altijd eens willen ervaren hoe het is om ‘Appie Baantjer’ of ‘Floris Wolfs’ te zijn? Binnenkort kun je de hoofdrol spelen in je eigen politieserie in de real life game ‘good cop, bad cop’. Het decor van de game is het voormalig politiebureau in Steenbergen. Het is de bedoeling dat je in een team van twaalf mensen je corrupte ‘collega’ ontmaskert.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

“Dit gaat verder dan een escaperoom”, legt bedenker Daniël Knoot uit. “Je moet het zien als een interactieve theatervoorstelling waarbij alles wat jij doet ook invloed heeft. Deelnemers moeten de agenten die hier rondlopen paaien en ondervragen om erachter te komen wat er zich hier heeft afgespeeld. Mensen kunnen zelf bepalen hoever ze hierin willen gaan.

Politiecellen
De real life game speelt zich af in verschillende ruimtes in het oude trainingscentrum. Ook in de gang met de politiecellen. Daniël: “Het is hier kil en er zijn tralies. Hier voel je echt dat je in een politiebureau bent. Het is bedoeld als entertainment maar dat betekent niet dat er geen heftige dingen in voorkomen.”

Het spel in Steenbergen is uniek voor Nederland. “Wij willen dat iedereen meemaakt hoe leuk dit is omdat het een ervaring is waarbij je zelf de held kan zijn die je altijd op Netflix of televisie ziet.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.