Buurtbewoner vangt 'verdwaasd stelletje' op na brand appartementen in Oss: 'Behoorlijk heftig'

OSS - “We werden wakker van veel lawaai en we zagen direct een rode gloed.” Dit vertelt een buurtbewoner in Oss waar donderdagnacht een grote brand woedde in een appartementencomplex aan de Berghemseweg. Samen met haar man ving ze een aantal mensen op. “Een stelletje liep wat verdwaasd rond. Hen hebben we even binnen met een glaasje water laten bijkomen.”

“Het was behoorlijk heftig. Heel erg voor de mensen”, vertelt ze verder. Ook een man die in de buurt woont, ving een aantal mensen op. "Dat ging een beetje automatisch", vertelt hij. Ook hij gebruikt de woorden 'behoorlijk heftig' om de brand en de gevolgen daarvan te omschrijven Om vijf uur kroop hij uiteindelijk in zijn bed.

 

Na de eerste opvang bij buurtbewoners werden mensen opgevangen bij café 't Berghje in de buurt.

Vrijdagochtend zijn er verschillende werklui bezig bij de zwaar getroffen appartementen. Voordeuren en ramen zijn zwartgeblakerd. De bewoners van deze appartementen worden voorlopig opgevangen in een hotel.

LEES OOK: Ravage na brand appartementencomplex Oss: vier appartementen voorlopig onbewoonbaar

De bewoners van de getroffen appartementen zijn allemaal jongeren tot en met 23 jaar. Dit laat een woordvoerder van eigenaar van het complex Brabant Wonen weten. In eerste instantie leken zeven appartementen na de brand onbewoonbaar. Maar vrijdagochtend bleek dat vier appartementen het zwaarst getroffen zijn.

De schrik bij de bewoners van deze appartementen zit er volgens een woordvoerder van BrabantWonen behoorlijk in. Ze worden voorlopig opgevangen in een hotel in Oss.

Geen gewonden
De brand werd iets na halfdrie ontdekt. De brandweer had het vuur vervolgens redelijk snel onder controle. Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven.

Uit voorzorg werd heel het complex en ook een huis voor begeleid wonen, naast het appartementencomplex, ontruimd. Er raakte niemand gewond.

Meer over dit onderwerp:
OSS BRANDEN BERGHEMSEWEG 112