Video

Tientallen bewoners midden in de nacht op straat na felle brand in appartementencomplex Oss

6 september 2019 om 07:32
nl
Een appartementencomplex aan de Berghemseweg in Oss is donderdagnacht ontruimd nadat er een felle uitslaande brand was uitgebroken. Tientallen bewoners stonden middenin de nacht op straat. Er raakte niemand gewond, zo liet een woordvoerder van de brandweer weten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De bewoners van zeven zwaar getroffen appartementen werden na de brand opgevangen in een hotel in de buurt.

Ook een huis voor begeleid wonen naast het complex werd donderdagnacht ontruimd. De brand werd iets na halfdrie ontdekt. De brandweer had het vuur vervolgens redelijk snel onder controle. Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven. Uit voorzorg werd heel het complex en dus ook het huis voor begeleid wonen ontruimd.

Opgevangen in de buurt
Alle bewoners werden volgens de woordvoerder van de brandweer, ook uit voorzorg, onderzocht om vast te stellen of ze rook hadden ingeademd. Dit bleek niet het geval. Tijdens het blussen werden de bewoners van de appartementen opgevangen in de buurt. De bewoners van het huis voor begeleid wonen werden in een ander huis opgevangen.

Stichting Philadelphia Zorg, waar het huis voor begeleid wonen onder valt, laat vrijdagochtend weten 'alles in het werk te hebben gesteld de bewoners zo snel mogelijk ergens anders onder te brengen'. "Zodat ze zo min mogelijk mee hebben gekregen van de brand. Dat is gelukt", laat een woordvoerder weten. Om hoeveel bewoners het gaat, wilde ze niet zeggen.

Politie doet geen onderzoek
Snel nadat het sein brand meester was gegeven en de brandweer alle appartementen had gecontroleerd, konden de meeste bewoners terug naar hun huizen. Dat gold dus niet voor de bewoners van de zeven appartementen die het zwaarst door de brand werden getroffen. Dit zijn de appartementen boven de garageboxen van het complex, waar de brand vermoedelijk is begonnen.

De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Maar de brandweer laat vrijdagochtend weten dat de politie geen verder onderzoek doet naar de brand. Er wordt dus niet uitgegaan van brandstichting.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!