Ravage na brand appartementencomplex Oss: vier appartementen voorlopig onbewoonbaar

OSS - Vier appartementen in een complex aan de Berghemseweg in Oss zijn voorlopig onbewoonbaar. Dit laat BrabantWonen, eigenaar van de appartementen, vrijdag weten. Donderdagnacht woedde er een felle brand in het complex. Tientallen bewoners stonden midden in de nacht op straat. Er raakte niemand gewond, zo liet een woordvoerder van de brandweer eerder weten.

Bewoners van zeven appartementen konden direct na de brand niet terug naar hun huizen. De gemeente Oss liet daarop weten dat zeven appartementen onbewoonbaar waren. Rond elf uur werden volgens een woordvoerder van Brabant Wonen echter drie appartementen weer vrijgegeven. Voordat de bewoners van deze huizen terug kunnen, moeten deze appartementen de komende dagen grondig worden schoongemaakt.

De bewoners van de zwaarst getroffen appartementen worden volgens een woordvoerder van de gemeente opgevangen in een hotel in de buurt. Over een paar dagen worden ze ergens anders opgevangen. Waar dat is, is nog niet duidelijk. "Dat hangt af van de wensen van de gedupeerden. Ze kunnen terecht komen in een vakantiehuisje, bij familie of vrienden of in een andere tijdelijke woning", aldus de woordvoerder.

Wanneer de bewoners van de vier zwaarst getroffen appartementen terug naar huis kunnen, kon BrabantWonen vrijdagochtend nog niet zeggen. Hier is sprake van 'constructiegevaar'. "De huizen zijn gestut. Maar ze zijn voorlopig nog onbewoonbaar." Om hoeveel gedupeerden het precies gaat, kon ze nog niet zeggen. Wel gaf ze aan dat het allemaal jongeren zijn. De appartementen worden verhuurd aan jongeren tot 23 jaar.

Vlammenzee
Er was donderdagnacht sprake van een enorme vlammenzee. Op foto's van de situatie bij daglicht is goed te zien dat de brand een enorme ravage heeft aangericht.

LEES OOK: Buurtbewoner vangt 'verdwaasd stelletje' op na brand appartementen in Oss: 'Behoorlijk heftig'

Ook een huis voor begeleid wonen naast het complex werd donderdagnacht uit voorzorg ontruimd. De brand werd iets na halfdrie ontdekt. De brandweer had het vuur vervolgens redelijk snel onder controle. Rond vier uur werd het sein brand meester gegeven.

Politie doet geen onderzoek
Snel nadat het sein brand meester was gegeven en de brandweer alle appartementen had gecontroleerd, konden de meeste bewoners terug naar hun huizen. Dat gold dus niet voor de bewoners van de zeven appartementen die het zwaarst door de brand werden getroffen. Dit zijn de appartementen boven de garageboxen van het complex, waar de brand vermoedelijk is begonnen.

De precieze oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Maar de brandweer laat vrijdagochtend weten dat de politie geen verder onderzoek doet naar de brand. Er wordt dus niet uitgegaan van brandstichting.

evsimpilot

Enorme vlammenzee bij appartementencomplex #Oss. Meerdere woningen vatten vlam.
-
Serious nightly fire in my hometown of #Oss. Multiple appartments caught flames.

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
OSS BRANDEN BERGHEMSEWEG