Oom (53) misbruikt autistisch nichtje jarenlang, veroordeeld tot 6 jaar cel

6 september 2019 om 14:22
nl
De rechtbank in Den Bosch heeft vrijdag een 53-jarige man veroordeeld tot zes jaar cel voor het jarenlang misbruiken van zijn nichtje. Het autistische meisje werd vijf jaar lang, van haar negende tot haar veertiende, seksueel misbruikt als ze bij haar oom in Eindhoven kwam logeren of op bezoek ging.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het slachtoffer was vanaf haar negende regelmatig alleen bij haar oom tijdens bezoeken en logeerpartijen bij hem thuis. Ze speelde er graag met de honden uit de kennel van haar tante. Meestal was ze op bezoek als haar tante in het buitenland was.

Naaktfilmpjes tegen betaling
Ook betaalde de Eindhovenaar zijn nichtje verschillende keren voor het verrichten van seksuele handelingen. Hij liet haar naaktfilmpjes van zichzelf maken en naar hem sturen. Vervolgens dreigde hij die beelden te verspreiden.

In november 2017, toen ze 14 jaar oud was, vertelde ze op school over het misbruik. Volgens het meisje is ze in al die jaren tientallen keren seksueel misbruikt.

Lastigvallen
Nadat het seksueel misbruik was gestopt, bleef de man het meisje lastigvallen door haar een enorme hoeveelheid WhatsApp-berichten te sturen.

De man kreeg ook een contact- en locatieverbod van vijf jaar opgelegd, de maximale termijn. Daarnaast moet hij haar een schadevergoeding betalen van ruim 10.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.