Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor dodelijk ongeluk in Lierop, 'onvoorzichtig gereden'

6 september 2019 om 14:51
nl
Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Gelderse Haaften is vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor een ongeluk met dodelijke afloop. Dat gebeurde op de N612 bij Lierop, in januari dit jaar. De man kreeg een taakstraf van tweehonderd uur en een rijontzegging van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Volgens de rechtbank heeft de chauffeur 'aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend gereden.'
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

 

De man zat met zijn vrachtwagen vlak achter de auto die voor hem reed, toen de bestuurder van die auto opeens moest remmen voor afslaand verkeer.

De vrachtwagenchauffeur kon niet op tijd remmen en wist de auto alleen nog te ontwijken door naar de andere weghelft uit te wijken. Daar botste hij met zijn vrachtwagen op een tegemoetkomende auto. De bestuurder van die auto werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij aan zijn verwondingen.

De rechtbank stelt onder meer dat dat chauffeur onvoorzichtig was door te weinig afstand te houden tot de auto voor hem. Ook was hij afgeleid, doordat hij naar het kanaal naast de weg zat te kijken.

Een beroepschauffeur met een grote en zware vrachtwagen zou volgens de rechtbank extra voorzichtig moeten zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.