Izzet redt zwaargewonde jongen (15) na ongeluk doorrijder McDonald's: 'Nam zelfs zijn telefoon op'

7 september 2019 om 12:55
Izzet Karaevli was al eerste ter plekke om hulp te verlenen. (Foto: Rene van Hoof)
Izzet Karaevli was al eerste ter plekke om hulp te verlenen. (Foto: Rene van Hoof)
Izzet Karaevli had vrijdagavond met zijn gezin bij de McDonald's in Helmond gegeten toen opeens vlak in de buurt een 15-jarige jongen werd aangereden door een auto. De bestuurder reed door en hij liet het slachtoffer zwaargewond achter. Izzet bedacht zich geen moment en hij rende naar de jongen toe om eerste hulp te verlenen. "Ik heb zelfs zijn ouders en een vriendin aan de lijn gehad en ze moeten vertellen dat die jongen een ongeluk had gehad."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Terwijl zijn vrouw nog even sigaretten ging halen bij een tankstation in de buurt, stond de 32-jarige Karaevli uit Helmond buiten te wachten voor het fastfoodrestaurant toen het rond halfnegen misging. "Ik zag een blauwe Peugeot nog doorrijden. Maar ik weet niet wie achter het stuur zat."

 

Wachten op privacy instellingen...

'Gelukkig bhv-cursus gehad'
Izzet rende meteen naar het slachtoffer toe. "Het schuim kwam uit zijn mond. Ik heb hem meteen op zijn zij neergelegd om te voorkomen dat hij zou stikken. Gelukkig heb ik twee jaar geleden een bhv-cursus gehad op mijn werk en wist ik wat ik moest doen."

De Helmonder probeerde met het slachtoffer te praten, maar dat lukte niet. "Hij begon te kokhalzen. Aan anderen heb ik gevraagd om 112 te bellen en dat gebeurde snel. Ook medewerkers van de McDonald's hebben geholpen in afwachting van de hulpdiensten."

'Vriendin en ouders gesproken'
Tijdens de hulpverlening werd het slachtoffer zelf gebeld. Izzet haalde de telefoon uit diens broekzak en nam op. "Het was een vriendin die vroeg waar hij bleef. Toen heb ik uit moeten leggen dat hij een zwaar ongeluk had gehad. Ook zijn ouders heb ik nog even aan de lijn gehad."

Wachten op privacy instellingen...

Totdat de zwaargewonde jongen uit Helmond werd meegenomen door de ambulance, heeft Izzet hulp verleend. "Daarna heb ik een verklaring gegeven aan de politie over wat er was gebeurd."

'Niet de man uit de oproep'
De politie is nog altijd op zoek naar een automobilist die direct na de aanrijding is gestopt om te helpen. "Dat ben ik dus niet", legt Karaevli uit. "Volgens mij is dat iemand die vermoedelijk het ongeluk heeft zien gebeuren."

De politie is ook nog altijd op zoek naar eventuele andere getuigen van het ongeluk. Het slachtoffer heeft ernstig hoofdletsel opgelopen, maar hij is inmiddels van de intensive care af.

Wachten op privacy instellingen...