Moordenaar van Danny Gubbels (12) uit Breda uitgeleverd aan Nederland

11 september 2019 om 17:26
De woonwagen waar Danny Gubbels in werd vermoord (Archieffoto).
De woonwagen waar Danny Gubbels in werd vermoord (Archieffoto).
Een van de moordenaars van Danny Gubbels (12) in Breda is woensdag door Colombia aan Nederland uitgeleverd. De 36-jarige Brit vermoordde het jongetje in 2010 toen hij in een woonwagen zat. De man werd in 2015 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar en vluchtte toen.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Danny Gubbels zat in 2010 met zijn moeder in Breda aan de keukentafel toen een groep van zeven mensen ’s avonds schoten afvuurde op de woonwagen. Het zou een wraakactie zijn geweest, omdat vader John 400 kilo cocaïne zou zijn kwijtgeraakt. Er werden in totaal 27 kogels afgeschoten. Het 12-jarige jongetje werd geraakt en overleed. Zijn moeder raakte gewond aan het hoofd.

Bezoek van ouders
De dader hield zich de afgelopen jaren in Colombia schuil onder een valse naam, maar justitie kwam hem in 2018 op het spoor toen hij zijn ouders op bezoek kreeg. De Brit werd in 2015 in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar voor moord en poging tot moord. De rest van die straf moet hij nu alsnog uitzitten in Nederland.

Voor deze moord zijn in totaal drie mannen tot twintig jaar cel veroordeeld.

Vader John en zijn zoon Sander werden in 2018 veroordeeld voor drugshandel. De rechter hield rekening met de tragische dood van Danny en de vele media-aandacht die de familie moest ondergaan en legde daarom lagere straffen op.

LEES OOK

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...