Video

Diervriendelijke kinderboerderij gunt schattige jonkies ook de tijd om oud te worden

12 september 2019 om 21:30
nl
Als je de wei van kinderboerderij Oosterhoeve in loopt komen de nieuwsgierige geiten en varkens meteen op je af. Sommige dieren zijn al behoorlijk op leeftijd, maar ze hebben het hier duidelijk erg naar hun zin.
Profielfoto van Jan Peels
Geschreven door

Op de dag van de oudere dieren (12 september) krijgt de Bossche kinderboerderij het keurmerk 'Diervriendelijke kinderboerderij'. "Ik hoorde dat er maar weinig kinderboerderijen deze erkenning krijgen, dus ik ben er heel erg trots op", zegt een glunderende beheerder Anja Kouwenberg.

De kinderen die er al jaren komen vinden het prachtig en zijn verliefd op de dieren en Anja. Tussen de jonge geitjes en kalfjes loopt ook een ezel van ruim 35 jaar en een paar oude varkens. "Het is ook een beetje een bejaardenhuis voor dieren", zegt Anja.

Schattige attractie
“Wij zijn heel erg blij dat deze kinderboerderijen het goede voorbeeld geven. Kinderen verdienen het om te mogen leren dat dieren oud kunnen worden. Een dier moet je niet enkel geboren laten worden als schattige attractie, om het later van de hand te doen of te doden. Dieren willen net als mensen ook prettig oud worden", zegt Sandra van de Werd van Comité Dierennoodhulp, die het keurmerk uitdeelt.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.