YouTuber Govert Sweep op borgtocht vrij, moet maandag voor rechter verschijnen

12 september 2019 om 20:51
nl
YouTuber Govert Sweep uit Boxmeer en zijn vriend Ties Granzier zijn donderdag om elf uur lokale tijd op borgtocht vrijgelaten. Dat zegt de Amerikaanse politie tegen Omroep Brabant. De borg bedraagt 500 dollar. De jongens werden opgepakt nadat ze de zwaar beveiligde luchtmachtbasis Area 51 in de Amerikaanse staat Nevada hadden betreden.
Geschreven door

"Ze zijn nu vrij om te gaan en staan waar ze maar willen", aldus de Amerikaanse sheriff. "Ze hebben hun borg betaald en daarmee is de zaak voor ons afgedaan. Of ze nu gaan zwemmen of iets anders gaan doen, het maakt ons niet uit." Sweep en Granzier hebben wel een nacht in de cel doorgebracht.

Borgtocht wordt in Amerika gebruikt om te zorgen dat verdachten later bij een rechtszaak echt op komen dagen, anders zijn ze hun borg kwijt. De twee worden verdacht van 'tresspassing', zich ergens begeven waar ze niet mogen zijn. Afhankelijk van de ernst van de zaak, staan er boetes op, maar ook celstraffen. Als de Amerikaanse aanklager voor een celstraf had willen gaan, was waarschijnlijk de borgsom veel hoger geweest.

De twee Nederlanders moeten maandag om tien uur 's ochtends voor de rechter verschijnen, meldt de politie.

Streng verboden toegang
Govert en Ties werden betrapt toen ze met hun auto de Nevada National Security Site al enkele kilometers waren binnengedrongen. Volgens Amerikaanse politie verklaarde het duo dat ze heel goed Engels begrepen. Ze zeiden dat ze bewust de borden 'Do Not Enter' en 'No Trespassing' (streng verboden toegang) hadden genegeerd, omdat ze het terrein wilden verkennen.

Beide mannen zouden hebben geprobeerd om een gedeelte binnen te komen waar vroeger de bommen werden getest. Volgens Fox5 gebeurt het ongeveer één keer per jaar dat er iemand probeert binnen te dringen in Area 51.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.