Video

Opa Cees (77) doet niets liever dan peren plukken met zijn kinderen en kleinkinderen [DRONEBEELDEN]

13 september 2019 om 19:00
nl
Drie weken aan een stuk werkdagen van zestien uur. Na deze marathon zit het plukseizoen er officieel op voor de familie Verkooijen uit Waalwijk. "Als je zo met drie generaties mag werken, daar doe je het toch eigenlijk allemaal voor." Opa Cees Verkooijen, 77 jaar jong, staat tijdens het plukseizoen nog zes dagen per week, tien uur per dag te peren te plukken. En hij is er maar wat trots op!
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Het was geen slecht jaar, maar ook geen topper voor de familie Verkooijen. "We hebben veel last gehad van de hagel, maar de oogst die we nu hebben is mooi", legt kleinzoon Rob Verkooijen uit.

Voor Rob is zeven dagen in de week werken in deze tijd heel normaal. "Het hoort erbij. We hebben maar drie weken om de peren te oogsten, dus dan moet het gebeuren. Dagen van zestien uur zijn geen uitzondering."

Hij vertelt het lachend, maar met kleine oogjes. Rob is trots op 'zijn' product. "Hier in Nederland hebben we gewoon de beste peren. We zijn constant bezig met de natuur en werken zo duurzaam mogelijk."

Gelukkig tussen de peren
Als het aan Robs opa ligt, gaat hij nog door tot zijn 93e, net als zijn vader dat deed. Tussen de peren is Cees gelukkig. Hij werkt er zes dagen in de week, van 's morgens half acht tot 's avonds half zes. “Mensen zeggen soms dat ik een beetje gestoord ben. Dat het niet normaal is, dat ik nog zestig uur werk. Maar dit is mijn hobby”, zegt hij met betraande ogen.

Benieuwd naar Cees' enorme passie voor peren? Bekijk dan deze video.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.