Video

Twee kinderen omgekomen bij woningbrand in Strijbeek, oma en vader gewond naar ziekenhuis

15 september 2019 om 03:08
nl
Bij een brand in een huis in Strijbeek zijn twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven gekomen. De bewoonster en een derde kind konden het brandende huis op tijd verlaten.
Profielfoto van Lody Trepels
Geschreven door

De kinderen logeerden bij de vrouw. Zij is de oma van een van de twee jongens die zijn omgekomen. Het andere slachtoffer was een vriendje van hem. Een woordvoerder van de politie spreekt van een drama.

Ze lagen te slapen
De brand in de houten woning aan de Daesdonckseweg, gelegen in een bosrijk gebied, brak even voor middernacht uit. Op het moment dat de brand uitbrak, lagen de kinderen vermoedelijk te slapen.

Even was er nog de hoop dat de twee het bos in waren gevlucht, maar al snel werden de stoffelijke overschotten gevonden. Het bergen van de lichamen is lastig, omdat de woning niet meer stabiel is.

Vader gewond geraakt
Bij de brand raakte de oma gewond, net als de vader van een van de kinderen. Hij sliep in een naastgelegen chalet en is de brandende woning nog ingegaan om de kinderen te redden. Beiden zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Plaats delict
De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg van de GGD. De omgeving van de woning is aangemerkt als plaats delict, al gaat de politie niet uit van opzet. Wat dan wel de oorzaak is, is niet bekend. De woning is door het vuur grotendeels verwoest.

Twee mensen kwamen zondagochtend een kijkje nemen op de plaats waar de brand woedde. Ze hadden 's nachts de sirenes van de hulpdiensten gehoord. Ze waren die niet gevolgd. Maar toen ze zondagochtend vernamen wat er gebeurd is, besloten ze toch naar de Daesdonckseweg te gaan om met eigen ogen de schade zien. "Wat een drama..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!