Lody Trepels

Lody Trepels

Redactiecoördinator

Van toen naar Omroep Brabant Begonnen als tv-verslaggever en radiopresentator bij L1. Later eindredacteur bij L1 en (eind)redacteur van het online-nieuwsplatform 1Limburg. Sinds 2019 werkzaam bij Omroep Brabant.

Bij Omroep Brabant werkzaam als Redactiecoördinator en dagchef en daarmee verantwoordelijk voor de aansturing van de nieuwsredactie.

Het gevoel van hier Gezelligheid, bourgondisch, worstenbroodjes én carnaval natuurlijk.

Waarom Omroep Brabant Omdat je bij ons snel op de hoogte bent van het belangrijkste nieuws én we gewoon ontzettend trots zijn op al het moois dat er gebeurt in deze provincie.

Artikelen van Lody Trepels

Groepen plegen vernielingen in Oosterhout en Breda, burgemeester Depla geeft noodbevel af

Ook in Breda en Oosterhout is zondagavond op verschillende plekken onrust ontstaan. Op meerdere plekken zijn door groepen vernielingen aangericht, zo meldt de politie. Het ging onder meer mis in de Bredase wijk Tuinzigt en aan de Loevensteinlaan in Oosterhout. In Breda leidde de onrust ertoe dat burgemeester Paul Depla de politie extra ruimte gaf om op te treden. Het noodbevel dat hij hiervoor afkondigde, geldt tot maandagmorgen half vijf.

Beelden van de politie-inzet in Oosterhout na de ongeregeldheden.

Zo werden de historische coronabesluiten in Brabant genomen: ‘Het werd eventjes heel stil’

Het coronavirus grijpt begin maart in Brabant razendsnel om zich heen. Enkele dagen nadat massaal carnaval werd gevierd, blijken steeds meer Brabanders besmet met het virus. Drie burgemeesters krijgen al snel de leiding over de hele provincie en moeten als eerste ingrijpende maatregelen nemen. In de documentaire ‘De Drie Koningen’ krijg je een unieke blik achter de schermen van de Brabantse strijd tegen corona.

De drie burgemeesters kondigen op 10 maart historische maatregelen aan in de strijd tegen corona.