Video

'Ik kan het niet bevatten', organisatie Kempen Cross reageert geschokt nadat auto publiek in rijdt

15 september 2019 om 20:37
nl
"Ik heb 112 gebeld, maar ik stond echt te trillen", zegt Rowin de Bruijn. Hij zit in de organisatie van De Kempen Cross. Na een ruzie over geld reed een man met een crossauto het publiek in. "Die man snapt niet dat een auto een moordwapen is. Ik kan het niet bevatten."
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

"Het is eigenlijk niet te bevatten", verzucht De Bruijn. "Iemand wilde zijn geld terugkrijgen omdat een race moest worden gecanceld. Het ging om een paar tientjes... Wij waren als organisatie op dat moment bezig met de prijsuitreiking. Dat liep allemaal goed, tot bij diegene de bom barstte. Er ontstond een heleboel ruzie. De situatie is in eerste instantie gekalmeerd, maar niet lang daarna liepen de gemoederen weer hoog op. Ik hoorde vervolgens in de verte een auto starten en dacht: dit is foute boel. Je kan op dat moment alleen nog maar mensen wegroepen en wegduwen, maar eigenlijk was het al te laat. Die man reed met zijn auto op mensen in."

Meerdere mensen raakten gewond. "Een vrouw is meteen geopereerd", vertelt De Bruijn. "Een andere vrouw liep twee kniebreuken op en een dijbeenbreuk, maar een man kon zondagavond alweer naar huis."

'Heel heftig'
De Bruijn zag de aanrijding voor zijn ogen gebeuren. "Dat is heftig, heel heftig. Met een aantal mensen konden we de auto tegenhouden, zodat die zichzelf ingroef. Daarna hebben mensen de bestuurder in die auto gehouden. Voor zijn eigen veiligheid en die van anderen."

Intussen belde de organisatie 112. Vervolgens kwam de politie met versterking en werd de man met zijn vriendin aangehouden. "Het meisje zei dat zij heeft gereden, maar wij hebben met tachtig man gezien dat híj gereden heeft", benadrukt De Bruijn. "Ze zijn allebei meegenomen door de politie."

Wachten op privacy instellingen...

Volledig stoppen met autocrossgebeuren
De organisatie van De Kempen Cross laat op Facebook weten dat de cross die voor deze week gepland, stond niet doorgaat. "We bekijken hoe het verder gaat, maar dit kan wel eens de doorslag geven om volledig te stoppen met het autocrosswedstrijden. Maar we willen ook een vereniging die 46 jaar bestaat niet zomaar opgeven..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.