Man (30) opgepakt voor steekpartij Breda, drie jonge slachtoffers probeerden vechtpartij te sussen

16 september 2019 om 07:41
Foto: Perry Roovers (SQ Vision)
Foto: Perry Roovers (SQ Vision)
Een 30-jarige man is zondagnacht opgepakt voor het neersteken van drie jongeren van 15 en 16 in de wijk Westerpark in Breda. De verdachte uit Breda werd rond vier uur thuis opgepakt. De jonge slachtoffers probeerden zondagavond een vechtpartij te sussen die in het park was ontstaan, zo meldt de politie. Ze werden vervolgens zelf slachtoffer van de man die een mes pakte en wild om zich heen begon te steken.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

In het huis van de aangehouden man vonden agenten een mes en een kledingstuk dat paste bij het signalement van de dader. De steekpartij gebeurde zondagavond rond negen uur langs het water aan de Argusvlinder bij het park Westertuin in Breda.

Een van de slachtoffers raakte ernstig gewond. Hij werd met de grootste spoed naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De twee andere gewonden, een jongen en een meisje, werden naar een ziekenhuis in Breda gebracht. De dader sloeg na de steekpartij op de vlucht. Vele tips die binnenkwamen, leidden de politie in de loop van zondagnacht naar de aangehouden verdachte. Voor zijn aanhouding werd een speciaal team ingezet.

Burgemeester 'geschrokken en geschokt'
Uit de eerste getuigenverklaringen bleek volgens de politie dat voorafgaand aan de steekpartij een ruzie was ontstaan tussen verschillende mensen in het park. De ruzie liep uit op een vechtpartij. De drie slachtoffers probeerden de vechtende partijen te scheiden.

Een man pakte vervolgens een mes en begon om zich heen te steken. Daarbij raakten de drie gewond. Burgemeester Paul Depla van Breda reageerde zondagavond laat op Twitter op de steekpartij. Hij zei 'geschrokken en geschokt' te zijn.

Wachten op privacy instellingen...

In rug gestoken
De jongen die het meest ernstig gewond raakte, zou in zijn rug zijn gestoken. Het meisje zou in haar been zijn gestoken. En het derde slachtoffer zou een steekwond in zijn nek hebben opgelopen.

Zeven jongeren die in de buurt stonden van de ruzie die uitmondde in de steekpartij, werden door de politie meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...