Oorzaak van brand die twee jongens het leven kostte in Strijbeek, is niet meer te achterhalen - Omroep Brabant

Oorzaak van brand die twee jongens het leven kostte in Strijbeek, is niet meer te achterhalen

16 september 2019 om 12:01
nl
De oorzaak van de brand in een houten chalet in Strijbeek is volgens de politie niet meer te achterhalen. Bij de brand kwamen zaterdagnacht twee kinderen om het leven. Er was geen sprake van een misdrijf of nalatigheid, concludeert de politie na onderzoek dat inmiddels is afgesloten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Bij de brand in de nacht van zaterdag op zondag kwamen twee jongens van 6 en 9 jaar om het leven. De kinderen sliepen bij de oma van een van de jongens. Zij wist met nog een ander kind op tijd het chalet aan de Daesdonckseweg te verlaten. Ze raakte wel gewond, net als de vader van een van de kinderen. De man sliep in een ander chalet. Hij probeerde het brandende huis nog binnen te gaan, maar dat ging niet meer.

Zondag gaf de politie al aan dat de oorzaak van de brand waarschijnlijk moeilijk te achterhalen zou zijn. "Alles is verwoest", zei een woordvoerder. Ook toen zei hij al dat er geen aanwijzingen waren voor een misdrijf.

Diepe impact
Het drama heeft volgens de politie ‘uiteraard een diepe impact op de twee families van de slachtoffertjes’. Maar ook de kleine gemeenschap van Strijbeek is geschokt, zo bleek zondag al.

De hulpverleners die zaterdag bij de brand waren, zijn volgens de poliitie ook aangeslagen. Slachtofferzorg is voor iedereen die daar behoefte aan heeft bereikbaar. Hulpverleners hebben via hun eigen organisatie hulp aangeboden gekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.