Verdachte van bekladding oorlogsgraven in Mierlo 'bonkte tot diep in de nacht op de muren'

16 september 2019 om 17:58
nl
Keiharde muziek tot twee uur 's nachts. Geluiden van een boormachine en gebonk op de muren. De buren van de 36-jarige man, die wordt verdacht van de bekladding van oorlogsgraven in Mierlo, zeggen al een tijdje overlast te hebben. "Hij is heel teruggetrokken, we kennen hem helemaal niet."
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

"Ik schrik er gewoon van", vertelt een bewoner van de straat, waar de man woont. De 36-jarige man werd zaterdagochtend van zijn bed gelicht. Buurtbewoners zagen hoe de politie de auto van de man afvoerde. "Hij heeft altijd zijn rolluiken naar beneden, hij kwam nooit naar buiten."

'Geklaagd bij woningbouw'
Een buurvrouw van de verdachte vertelt dat ze twee weken geleden nog een klacht heeft ingediend bij de woningbouwstichting. "De kinderen konden gewoon niet slapen van het kabaal midden in de nacht." De woningbouwstichting wil geen commentaar leveren op de zaak.

"We hebben een keer bij hem aangebeld omdat het gras in de voortuin heel hoog stond", vertelt de buurvrouw. "Maar hij deed gewoon niet open. Je zag hem eigenlijk nooit, alleen zijn vader die elke week de container kwam leegmaken."

'Schoonmaak op tijd af'
Intussen heeft een Belgisch bedrijf de graven maandagmiddag verder schoongemaakt. Her en der is nog een zweem te zien waar ooit verf heeft gezeten, maar de begraafplaats is op tijd weer schoon voor de herdenking dinsdagochtend. Aanvankelijk werden 500 tot 600 mensen verwacht op die herdenking. De gemeente houdt er echter rekening mee dat dit aantal hoger wordt door de recente gebeurtenissen.

De verdachte heeft nog altijd geen verklaring afgelegd bij de politie. Dinsdag, op de dag van de herdenking, wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalt of de man langer vast blijft zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.