'Geen vergunningen meer voor deze races', zegt burgemeester na opzettelijke aanrijding in Leende

16 september 2019 om 15:21
nl
Burgemeester Paul Verhoeven van gemeente Heeze-Leende gaat geen vergunningen meer afgeven voor autocrosswedstrijden in zijn gemeente. Dat zegt hij naar aanleiding van het evenement van De Kempen Cross waarbij een man zondag bewust het publiek inreed. Er vielen vier gewonden. "Een zeer ernstig strafbaar feit", aldus Verhoeven.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

De burgemeester gaat de organisatie van het evenement uitnodigen om het erover te hebben. "Het evenement is niet gebonden aan onze gemeente. Daarnaast is het beter om evenementen als deze te houden op terreinen die daarvoor geschikt zijn. Daarom willen wij geen vergunningen meer afgeven voor dit soort evenementen binnen onze gemeente."

Burgemeester Paul Verhoeven laat weten dat er voor de autocross een vergunning is verleend vanuit de gemeente. "Ook bij deze verleende vergunning zaten, zoals bij elke vergunning, veiligheidsvoorwaarden waaraan de organisatie dient te voldoen. Zover wij nu kunnen achterhalen is hieraan ook voldaan. Maar tegen dit soort bizarre individuele acties kun je je niet wapenen."

Boos om tientje
Het incident gebeurde tijdens de prijsuitreiking, vlak nadat een groepje mensen ruzie had gekregen. Een van de laatste races kon niet doorgaan, omdat het terrein te droog was. Een man van 21 uit het Limburgse Reuver wilde daarop zijn inschrijfgeld van tien euro terug en ging naar de bar. Daar zou ruzie zijn ontstaan over het geld. De man is vervolgens in zijn crosswagen gestapt en op het publiek ingereden. De man is aangehouden en zit vast voor poging tot doodslag.

Drie Belgen liggen nog steeds in het ziekenhuis. Het gaat om twee mannen van 33 en 44 en een vrouw van 35. De vrouw is geopereerd aan haar scheenbeen. Een jongen van 14, ook uit België, werd zondag al ontslagen uit het ziekenhuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.