Zijn het de sekswinkels in Putte die de bestuurder van het Google-autootje van de kaart brachten?

16 september 2019 om 21:00
nl
Een groot deel van het grensdorpje Putte bestaat niet. Althans volgens Google Streetview, zo ontdekte Omroep Brabant. De straten zijn nog nooit in kaart gebracht door het bekende autootje met de 360 graden camera. En dat is opmerkelijk, want het Vlaamse gedeelte van Putte is wel helemaal zichtbaar. Is Google de weg kwijtgeraakt? Heeft het autootje pech gekregen? Of erger nog: was de bestuurder misschien van de kaart door alle sekswinkels in Putte?
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

Het overkomt je wanneer je virtueel vanuit Belgisch Putte de grens wilt oversteken ter hoogte van de Grensstraat. Je kunt nog wel inzoomen richting de Antwerpsestraat in Nederland maar verder ‘rijden’ kan niet. Google Streetview stopt precies bij het grenspaaltje en de witte streep over de weg. In een groot deel van het dorp lijkt volgens Streetview niet te bestaan. Een dergelijke blinde vlek is vrij uitzonderlijk in onze provincie.


“Dat komt waarschijnlijk omdat ze in Holland meer op hun privacy gesteld zijn”, lacht een Belgische mevrouw die net de Albert Heijn uit komt gelopen. “Ik heb er verder ook geen verklaring voor. In werkelijkheid bestaat er geen grens tussen de beide gedeeltes van het dorp. Dus dat zou in Streetview ook niet zo moeten zijn.”

Sekswinkels
Een inwoner van Nederlands Putte vindt het ook vreemd. “We hebben niks te verbergen hoor of het moeten de sekswinkels zijn. Het is mij ook niet eerder opgevallen. Eigenlijk kijk ik nooit in Streetview naar mijn eigen dorp. Ik ga het thuis meteen controleren. Het is in ieder geval wel lekker privé.”

 

Hoe lang de Puttenaren nog kunnen genieten van hun anonieme bestaan, is nog maar de vraag. Google laat in een reactie weten dat meldingen over plekken en plaatsen die onzichtbaar zijn in Streetview welkom zijn. Bij deze!

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.