Nieuw onderzoek naar gewelddadige dood Mien Graveland (86), Canadese patholoog ingeschakeld

17 september 2019 om 11:12
nl
Er komt een nieuw onderzoek in de hoger beroepszaak rond de gewelddadige dood van Mien Graveland uit Helmond. De 86-jarige vrouw werd in 2014 bij een overval zo ernstig mishandeld in haar huis dat ze aan haar verwondingen overleed. De drie verdachten zitten nog altijd vast. Een verzoek om vrijlating uit het voorarrest werd afgewezen.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het gerechtshof schakelt een Canadese patholoog in die nieuw onderzoek gaat doen naar de verwondingen en de precieze doodsoorzaak van Mien Graveland.

De 26-jarige Rizwan V. kreeg in november 2017 vijftien jaar cel opgelegd voor de fatale overval. Mededaders Henk van D. en Jacky W. kregen celstraffen van acht en zes jaar voor diefstal met geweld en het hulpeloos achterlaten van het slachtoffer. Zowel justitie als de verdachten gingen in beroep.

Het hoger beroep werd in oktober vorig jaar voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de voorzitter van het gerechtshof opstapte.

Verwondingen over haar hele lichaam
Mien Graveland werd tijdens de overval vastgebonden aan een tafel en liep verwondingen op over haar hele lichaam. Haar kunstgebit was in stukken gebroken, haar neusprothese was losgeraakt.

De zoon van het slachtoffer vond zijn moeder badend in het bloed. Ze kon nog zeggen dat er twee mannen in huis waren geweest. Een had zich voorgedaan als medewerker van een elektriciteitsmaatschappij.

De vrouw werd naar een ziekenhuis gebracht waar ze enkele uren later overleed.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.