Doodgeschoten advocaat van kroongetuige Nabil B. was plaatsvervangend rechter in Breda

18 september 2019 om 09:31
nl
In Amsterdam is woensdagochtend advocaat Derk Wiersum (44) vermoord. Hij werkte onder meer als plaatsvervangend rechter bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant in Breda.
Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Wiersum werd rond half acht op de Imstenrade in de wijk Buitenveldert in Amsterdam doodgeschoten. Hij was advocaat in Amsterdam. Hij verdedigde kroongetuige Nabil B. in de grote liquidatiezaak rond de voortvluchtige Utrechtse criminelen Ridouan Taghi en Said Razzouki.

Wiersum was sinds begin 2017 als rechter actief in Breda. Zo was hij afgelopen juli nog een van de drie rechters die uitspraak deden in zaken over een ramkraak in Waalwijk, een straatroof in Tilburg en een mishandeling. In 2017 behandelde hij de zaak van de politieman die schoot op een man die op hem was ingereden.

Een rechter-plaatsvervanger is zo nu en dan actief als rechter, meestal ver buiten zijn vaste werkgebied.

President Nol Vermolen van rechtbank Zeeland-West-Brabant kwam aan het einde van de ochtend met een reactie:

Vanochtend bereikte ons het schokkende en droevige bericht dat Derk Wiersum om het leven is gebracht. Derk werkte als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant sinds begin 2017. Derk werd slechts 44 jaar oud. Wij herinneren hem als een enorm aardige collega met een groot hart voor het strafrecht. Wij zullen zijn empathie, enthousiasme en professionaliteit missen. Zijn dierbaren wensen wij enorm veel sterkte met dit verlies.

Wij zijn natuurlijk enorm geschrokken van dit bericht. Onze zorg gaat nu uit naar onze medewerkers om hen zo goed mogelijk te begeleiden bij dit verschrikkelijke nieuws.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.