Omgewaaide bevrijdingsboom heeft een opvolger, nieuwe lindeboom is wel wat kleiner

18 september 2019 om 21:12
nl
Het is feest aan de Lodewijk Houbenstraat in Eindhoven, want de bevrijdingsboom is terug. De oude boom bezweek onder de zomerstorm van begin juni. En dat tot groot verdriet van de bewoners, want het was tot dan de enige nog levende bevrijdingsboom in Eindhoven. Woensdagavond is er een nieuwe lindeboom geplant, exact 75 jaar nadat Eindhoven door de geallieerden werd bevrijd.
Geschreven door

Het spookte flink in de nacht van 5 juni en dat kon de oude boom niet aan. De boom viel om en dat was, ondank z'n slechte staat, toch wel een schok voor de buurt. Ze wisten niet beter dan dat de boom er stond. De bevrijdingsboom werd namelijk 74 jaar geleden geplant, precies een jaar nadat Eindhoven was bevrijd door de geallieerden.

Wachten op privacy instellingen...

De ochtend na het omvallen schoten veel buurtbewoners te hulp om de takken af te voeren. Ook werd meteen duidelijk: er moet een nieuwe boom terugkeren. De houtsnippers van de oude boom zijn woensdag in het perkje rondom de nieuwe boom gestrooid.

Wachten op privacy instellingen...

Gedicht
Bij de boom werd toentertijd een fles jenever en een oorkonde begraven. Die oorkonde is helaas niet gevonden, maar er zijn wel een oude kruik en een gedicht van buurtdichter Toon in de grond gestopt.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.