Vriendengroep van gezin dat Floris (6) verloor bij brand in Strijbeek zamelt geld in voor uitvaart - Omroep Brabant

Vriendengroep van gezin dat Floris (6) verloor bij brand in Strijbeek zamelt geld in voor uitvaart

18 september 2019 om 20:16
nl
Edwin Wiekens heeft maar één woord voor het drama dat zich afgelopen weekend voltrok in Strijbeek: ‘tragisch’. Zaterdagnacht kwamen de 6-jarige Floris en zijn vriendje van 9 uit een ander gezin om bij een brand in Strijbeek. Edwin is een goede vriend van het gezin van Floris en besloot samen met vrienden een inzamelingsactie op te zetten voor zijn uitvaart. “Het neemt hopelijk een stukje zorg weg”, zegt hij.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Zaterdagnacht brak er brand uit in een chalet aan de Daesdonckseweg. De bewoonster en een derde kind konden het brandende huis op tijd verlaten. “Voor de twee kinderen, die op de bovenkamer lagen te slapen, was het een kansloze situatie met dramatische afloop”, schrijft Edwin op Facebook.

Om de ouders financieel te steunen, startte de vriendengroep een inzamelingsactie. “Want wie verwacht er nou dat je je zoontje op 6-jarige leeftijd al moet begraven?", schrijft Wiekens namens de vrienden.

De actie is een initiatief van de grote en hechte vriendengroep van het gezin. Edwin legt uit dat hij de post over de inzamelingsactie ‘puur vanuit eigen emotie plaatste’, maar dat het gezin van Floris het wel waardeert. “Ze vinden het heel fijn”, zegt hij.

Geen streefbedrag
Er is geen streefbedrag verbonden aan de inzameling, het is puur bedoeld om iets te kunnen doen voor het gezin, legt hij uit. "Het neemt hopelijk een stukje zorg weg", aldus Edwin.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.