Groot drugslab Fijnaart: vijfde verdachte aangehouden

FIJNAART - Er is een vijfde verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij het grote drugslab dat eind augustus werd ontdekt in een bedrijfspand aan de Tonsedijk in Fijnaart. Het gaat om een man van 32 uit Fijnaart.

De verdachte werd dinsdag al aangehouden, zo maakte de politie donderdag bekend. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat de man nog 14 dagen langer vast blijft zitten.

Het drugslab in het bedrijfspand werd op 26 augustus ontdekt bij een inval door de politie. Op dat moment waren er drie mannen in het lab aanwezig. Deze verdachten, mannen uit Tilburg van 29 en 57 jaar en een man van 54 uit Zoetermeer, werden meteen aangehouden.

LEES OOK: Groot, groter, grootst: ketels van 1000 liter gevonden in drugslab 2.0 in Fijnaart

Snel daarna werd ook een man van 30 uit Helvoirt aangehouden voor betrokkenheid bij het lab. De vier eerder aangehouden verdachten zitten nog vast.

In het lab kon in één keer heel veel amfetamine worden gemaakt, zo bleek bij de ontmanteling. Het ging om een heel professioneel speedlab. Acht uur lang waren specialisten bezig met de ontmanteling.

Meer over dit onderwerp:
DRUGSLABORATORIA FIJNAART AANHOUDINGEN