Weer ophef over nikabdraagster door Facebookfilmpje met foto en naam conducteur

19 september 2019 om 17:07
nl
Er is opnieuw ophef ontstaan over de 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die afgelopen maandag voor flink wat treinvertraging zorgde doordat ze zich niet wilde legitimeren. Het platform Tegen Boerkaverbod heeft een filmpje van de aanvaring tussen de vrouw en de conducteur op Facebook geplaatst. Aan het einde wordt een foto van de conducteur met zijn complete naam getoond. Dit is bij de NS in het verkeerde keelgat geschoten.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door

"De situatie wordt op deze manier onterecht persoonlijk gemaakt. Onze mensen moeten, ook op social media, met rust gelaten worden. Het is de wetgever die bepaalt, de collega doet enkel zijn werk."

"We betreuren het dat zijn identiteit hierbij gebruikt wordt. We gaan verder niet op de situatie van de conducteur in. Je kunt je voorstellen dat het heel vervelend is als je bij naam wordt genoemd en dat dat indruk maakt", zo laat de NS in een reactie weten.

Politieassistentie
Op de vraag wat nu precies het verschil is tussen het 'handhaven van de (nieuwe) boerkawet' en een gewone kaartcontrole antwoordt de NS: "Voor het aantreden van de wet zijn afspraken gemaakt met ov-bedrijven. Daar hoort het kunnen inroepen van politieassistentie als iemand zich bij een kaartcontrole niet kan legitimeren ook bij."

Of de NS het bij deze reactie laat of nog op en andere manier in actie komt tegen het Facebookfilmpje, kon de woordvoerster niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.