YouTuber Govert Sweep en zijn maatje zijn onderweg naar Nederland: 'Nooit meer terug naar Area 51'

19 september 2019 om 19:43
nl
De YouTuber Govert Sweep uit Boxmeer en zijn vriend Ties Granzier zijn weer vrij. De YouTuber stapt donderdagavond nog op het vliegveld richting Nederland, zo laat hij aan Omroep Brabant weten. Hij kijkt ernaar uit om weer terug te zijn. “Ik geef eerst mijn moeder en vriendin een dikke knuffel en ga bijpraten met vrienden en familie.”
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Area 51 is een gesloten boek, vertelt de YouTuber: “Daar ga ik niet meer naar terug. Wel komen we met een hele serie van wat we daar hebben beleefd”, zegt Sweep. Hij werd vorige week aangehouden toen hij op het terrein rond Area 51 rondreed.

“We hebben vooral veel geschaakt. Je moet iets doen om te tijd te doden”, vertelt Govert vanaf het vliegveld. “We hebben ook gebasketbald en nagedacht over nieuwe projecten.”

2280 dollar boete per persoon
Afgelopen maandag was de rechtszaak en daarin bekenden Sweep en Granzier schuld voor het betreden van verboden terrein en illegaal parkeren. De twee moesten van de rechter allebei een boete van 2280 dollar oftewel 2070 euro betalen. Een woordvoerder van de rechtbank in Beatty, een dorp in Nevada, zei maandag dat zodra de boete is betaald beide vloggers donderdag vanuit de VS terug naar Nederland vliegen.

 

Wachten op privacy instellingen...

Geheime testlocatie
De twee vloggers werden vorige week woensdag door de Amerikaanse politie aangehouden toen ze het zwaar beveiligde terrein rond Area 51 wilden binnendringen. Area 51 is een geheime testlocatie van de Amerikaanse luchtmacht in de woestijn van Nevada.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.