'Het ontroert me, zoveel mooie berichten', advocaat Peter Schouten bedolven onder loftuitingen

21 september 2019 om 06:35
Advocaat Peter Schouten (Foto: Archief).
Advocaat Peter Schouten (Foto: Archief).
"Ik wil iedereen bedanken voor de bemoedigende woorden." Advocaat Peter Schouten uit Breda is beduusd over alle loftuitingen die hij krijgt na zijn aanbod om de verdediging van Nabil B. op zich te nemen nu Derk Wiersum - de vorige advocaat van de kroongetuige in de 'Mocromaffia-zaak' - deze week werd doodgeschoten.
Profielfoto van Peter de Bekker
Geschreven door

"Het ontroert me, zoveel mooie berichten", laat Schouten weten na het bekijken van alle reacties in zijn mailbox. "Dank voor jullie steun."

Ridouan Taghi
De 'Mocromaffia-zaak' heeft betrekking op de bende rond kopstuk Ridouan Taghi. Die wordt verantwoordelijk gehouden voor een reeks moorden en pogingen daartoe in de onderwereld. Taghi geldt als hoofdverdachte en is de meest gezochte man van Nederland. Het Openbaar Ministerie loofde eerder 100.000 euro uit voor de gouden tip die naar hem leidt.

In deze zaak werd eerder ook al de onschuldige broer van Nabil B. vermoord.

'Zo gequoot worden doet mij wel wat'
De Nederlandse Orde van Advocaten noemt het aanbod van de Bredase advocaat om bijstand te verlenen aan Nabil B. 'een zeer moedig besluit' en PvdA-voorman Lodewijk Asscher spreekt van een 'ontroerend lichtpunt in deze zwarte week voor de rechtsstaat'. "Dit is zo heldhaftig."

"Zo gequoot worden, doet mij wel wat", reageert Schouten. "Dank u wel, meneer Asscher. Heldhaftig was Derk Wiersum. Hij zal altijd herinnerd worden."

'Moedig ven hem'
Een oud-politieman heeft de advocaat aangeboden om voor zijn veiligheid zijn privéchauffeur te willen zijn als Schouten inderdaad B. gaat bijstaan. "Bijzonder ontroerd ben ik door dit aanbod. Moedig van hem. Ik ga hem zeker uitnodigen voor een gesprek."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...