Eigenaresse van broodjeszaak is woedend: inbreker loopt na uren weer vrij rond

22 september 2019 om 11:53
Omroep Brabant
Eigenaresse Marian staat tussen de aangerichte ravage. Foto: Tiamo Rosenberg
Omroep Brabant
Het briefje op de deur.
1/2 Eigenaresse Marian staat tussen de aangerichte ravage. Foto: Tiamo Rosenberg
Marian Mayloo, de eigenaresse van Locomotion Diner in Maarheeze, is woedend. De inbreker die zaterdagochtend een ravage aanrichtte in haar broodjeszaak werd later op de dag aangehouden, maar 's avonds zag Mayloo de man weer langs haar winkel lopen. De politie bevestigt aan Omroep Brabant dat de man later op de dag is vrijgelaten. Er was geen reden de verdachte langer vast te houden.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

De dief, die verblijft in het asielzoekerscentrum van Budel, sloeg zaterdagochtend toe. Hij tikte de ruit in en was op die manier de zaak bij station Maarheeze binnengedrongen. Later werd hij opgepakt nadat hij werd gespot door oplettende vissers, maar uren daarna zag eigenaresse Mayloo de man weer lopen. Ze was op dat moment in gesprek met de vissers die de man hadden aangegeven bij de politie.

Marian Mayloo steekt haar boosheid op Facebook niet onder stoelen of banken. "Terwijl we verdomme de ravage nog aan het opruimen waren was hij alweer vrij", zo schrijft ze. "Hoezo, ‘goed nieuws, we hebben de dader?’" Haar Facebookpost is inmiddels meer dan 3000 keer gedeeld. Marian heeft haar zaak vanwege de inbraak tot dinsdag gesloten.

De politie heeft contact gezocht met Mayloo. "Vanwege alle hetze die is ontstaan, en omdat het ook niet per se een ideale situatie is voor de politie zelf", zegt de eigenaresse. Ook de burgemeester van de gemeente Cranendonck heeft Mayloo gebeld. "Dat was heel aardig. Ik krijg wel het gevoel dat iedereen begaan is met mij. Zelfs klanten nemen contact op om te vragen hoe het gaat."

‘Geen reden de man vast te houden’
De politie bevestigt dat de man zaterdag uren na zijn arrestatie weer is vrijgelaten. Omdat hij en de getuigen zijn verhoord en er al sporenonderzoek is gedaan, is het onderzoek afgesloten. "Dan is er geen reden om een verdachte langer vast te houden, vandaar dat hij in vrijheid is gesteld”, zo luidt de verklaring van de politie.

“De verdachte is gisteren aan het einde van de middag in vrijheid gesteld met een dagvaarding op zak”, aldus de politie. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Wachten op privacy instellingen...