Virgil van Dijk grijpt naast titel, Messi is de beste voetballer van de wereld

23 september 2019 om 22:04
nl
Virgil van Dijk mag zich toch niet de beste voetballer ter wereld noemen. Lionel Messi ging er maandagavond met de titel vandoor. De verdediger uit Breda werd tweede en bleef Cristiano Ronaldo voor. Van Dijk werd onlangs wel benoemd tot de beste voetballer van Europa.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

Messi kreeg tijdens de FIFA-verkiezing de meeste stemmen van de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen. Ook journalisten en fans mochten hun voorkeur uitspreken. Naast Van Dijk was ook Cristiano Ronaldo genomineerd. Messi en Ronaldo wonnen de titel al eerder, maar Van Dijk nog niet.

Prestaties
Van Dijk won dit jaar met Liverpool de Champions League en eindigde als tweede in de Premier League. Hij haalde met het Nederlands elftal de finale van de Nations League. Van Dijk werd dit jaar ook al verkozen tot beste speler van de Premier League.

"Maar de mensen die nu hebben gestemd, die hebben dus voor Messi gekozen", zei hij voor de camera van de NOS. "Ik was dichtbij. Ik vind ook niet dat je ons als voetballer kan vergelijken. Hij is een aanvaller en ik ben een verdediger", aldus Virgil van Dijk.

 

Wachten op privacy instellingen...

Messi werd voor de zesde keer als beste voetballer van de wereld verkozen. Van Dijk had in de voetsporen kunnen treden van Johan Cruijff (1971, 1973, en 1974), Ruud Gullit (1987) en Marco van Basten (1989 en 1992), de drie Nederlanders die eerder als beste speler van de wereld werden onderscheiden.

De aanvoerder van Oranje komt mogelijk nog in aanmerking voor de gouden bal, de prijs die het tijdschrift France Football aan hun beste speler van de wereld uitreikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.