Politie doorzoekt huis van Beerse moordverdachte Joop V. na zelfmoord in Escharen

BEERS - De politie heeft dinsdag in Beers het huis van Joop V. doorzocht. Dit is de man die verdacht wordt van het ontvoeren, misbruiken en vermoorden van een 11-jarig meisje uit Roemeniƫ. Er waren ruim tien agenten bij de woning aanwezig.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) wordt de huiszoeking gehouden 'in het kader van ondersteuning van de Roemeense politie'.

De 47-jarige Joop V. pleegde maandagmiddag zelfmoord door zijn auto voor een vrachtwagen te gooien in Escharen. Op V. was een klopjacht gaande in Roemenië. V. woont in Beers, maar bezocht Roemenië veelvuldig. Volgens journalisten in Roemenië deed hij het land zeker acht keer aan in de afgelopen twee jaar.

LEES OOK: Dode bij ongeluk op N321 bij Escharen, gekantelde vrachtwagen blokkeert de weg

V. werd in het land verdacht van de moord op de 11-jarige Mihaela Adriana. Adriana kwam vrijdag niet thuis van school in het dorp Gura Șuţii en werd zondag dood gevonden aan de rand van een bos.

Naar Nederland
De Roemeense politie had voor de vondst van het meisje al camerabeelden gezien waarop de auto van de Nederlander te zien was. Joop V. werd verhoord maar niet aangehouden, omdat hij nog niet officieel verdachte was.

LEES OOK: Ex-verloofde van Joop V. die Roemeens meisje zou hebben vermoord: ‘Komt niet als verrassing’

Nadat het lichaam van het meisje werd gevonden in haar woonplaats, begon de klopjacht naar V. De man vluchtte snel naar Nederland en pleegde dus maandagmiddag zelfmoord in Escharen. De vrachtwagenchauffeur van de wagen waar V. op inreed, raakte lichtgewond.