Marco Kroon in financiële problemen, kameraden starten inzamelingsactie

24 september 2019 om 16:41
nl
Dienstmakkers van oorlogsheld Marco Kroon zijn een crowdfunding gestart om zijn advocaatkosten te betalen. Ze vinden dat Kroon ‘financieel kapot wordt geprocedeerd’ en willen hem helpen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

De militair uit Den Bosch met de hoogste militaire onderscheiding kwam de afgelopen jaren meermalen in aanraking met justitie. Zo werd hij verdacht van wapen- en drugshandel. In november staat hij voor de rechter voor het geven van een kopstoot aan een agent, het zwaaien met zijn geslachtsdeel en het opsteken van zijn middelvinger naar een agent tijdens carnaval in Den Bosch.

De kameraden, veteranen die in 2003 met Kroon op militaire missie zijn geweest, geloven niet dat hij dit allemaal heeft gedaan. Ze benadrukken dat Kroon tot nu toe is vrijgesproken in eerdere zaken. Hij is alleen door Defensie geschorst omdat hij wild plaste. “De rest van de omstandigheden zijn aannames.”

Financiële problemen
Kroon zelf ontkent dat hij een agent een kopstoot heeft gegeven. Om dat te bewijzen heeft hij al duizenden euro’s moeten uitgeven aan advocaatkosten en onderzoeken.

“Onze ridder staat op het punt om een lening af te sluiten of uiteindelijk zijn huis te verkopen om dit proces te bekostigen”, zeggen de initiatiefnemers van de inzamelingsactie. “Alle kosten die dit proces tot nu toe met zich mee hebben gebracht, zijn door Marco betaald en het einde is nog niet in zicht.”

Binnen één dag 7000 euro
Zijn vrienden uit het leger willen daarom geld inzamelen voor de militair. Het doel is om 150.000 euro op te halen. Binnen één dag staat de teller al op 7000 euro. Met het geld willen ze de proceskosten die Kroon tot nu toe heeft gemaakt en gaat maken, vergoeden. “Wij willen dat het recht zijn werk doet, dat alle feiten boven tafel mogen komen.”

Mocht er geld overblijven, dan doneren ze dat aan Stichting H.E.A.R.T. Dit is de stichting van Kroon die zwaargewonde militairen en nabestaanden steunt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.