30.000 joints, 115 kilo softdrugs en een half miljoen aan cash gevonden bij inval Tilburg

27 september 2019 om 11:30
Miljoenen uitgetrokken voor het verkeer in West-Brabant. (Foto: archief)
Miljoenen uitgetrokken voor het verkeer in West-Brabant. (Foto: archief)
Dertigduizend joints, 115 kilo hennep en hasj en meer dan 550.000 euro aan contanten. Deze vondst deed de politie woensdagochtend in twee loodsen aan de Piusstraat in Tilburg. 'Shoppertassen vol', zegt een woordvoerder van de politie. De huurders van de twee loodsen, mannen van 48 en 44 uit Tilburg, zijn aangehouden. Dit heeft de politie vrijdagochtend bekendgemaakt.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg geeft vrijdagmiddag aan 'verrast te zijn' door de grootte van de vangst afgelopen woensdag. "Een uitzonderlijk grote vangst", zo typeert hij. Hij geeft aan dat de controle aan de Piusstraat werd uitgevoerd in het kader van een reguliere handhavingscontrole vanuit de gemeente.

"We zijn samen met de politie al enkele weken bezig met een handhavingsactie speciaal gericht op de controle van opslaglocaties en kleine bedrijfspanden. Daar paste deze controle in", legt hij uit.

Dure sieraden en horloges
Woensdagochtend om halfelf betrad de politie een perceel aan de Piusstraat met daarop twee loodsen. In een van de loodsen werden dertigduizend joints, zeventig kilo hennep en twintig kilo hasj gevonden. In de loods was op dat moment de huurder, een 48-jarige Tilburger, aanwezig. Hij werd aangehouden. In de loods stond ook een kluis. De eigenaar, de aangehouden verdachte, weigerde deze te openen.

In een tweede loods stuitten agenten op een tweede kluis. Daarin lagen meerdere, volgens de politie, 'op het oog dure' sieraden en horloges. In de loodsen stonden ook nog vier motoren en een jetski. De politie vond ook een vuurwapen. De gevonden joints, hennep en hasj zijn in beslag genomen en afgevoerd. Ook de de andere spullen zijn in beslag genomen.

Kluis bewaakt
De kluis die de aangehouden verdachte niet wilde openen, bleef na de vondst door de politie achter in de loods. Dit onder bewaking. In de loop van de nacht van woensdag op donderdag werd in de buurt van de loodsen de tweede verdachte, een man van 44 uit Tilburg, aangehouden. Hij gedroeg zich volgens de politie verdacht in de buurt van de loodsen. Het bleek te gaan om de huurder van de tweede loods.

Toen specialisten de afgesloten kluis donderdagavond wisten te openen, bleek daar 550.000 euro aan contanten in te liggen en 25 kilo hasj. Er kon volgens de politie geen 'deugdelijke verklaring' worden gegeven voor de grote hoeveelheid geld in de kluis. De twee aangehouden verdachten kennen elkaar volgens een woordvoerder van de politie 'heel goed'.

Eerdere vondst
In november vorig jaar deed de politie ook al een enorme drugsvondst in Tilburg. In een bedrijfspand aan de Kooikerstraat Tilburg werden toen duizenden voorgedraaide joints, henneptoppen en blokjes hasj gevonden. Het ging toen om de voorraad van coffeeshopbedrijf The Grass Company.

Witwassen
De nu aangehouden mannen worden verdacht van het bezitten van drugs. De 48-jarige Tilburger wordt daarbij ook verdacht van witwassen. De recherche, waaronder financieel specialisten, doen verder onderzoek in de zaak.

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...