Tienduizenden euro's cash gevonden bij zoektocht naar crimineel geld in Roosendaal

30 september 2019 om 13:20
Omroep Brabant
Agenten bij een van de huizen waar gezocht wordt naar crimineel geld in Roosendaal. (Foto: Christian Traets / SQ Vision)
Omroep Brabant
Foto: Christian Traets / SQ Vision
1/2 Agenten bij een van de huizen waar gezocht wordt naar crimineel geld in Roosendaal. (Foto: Christian Traets / SQ Vision)
De politie is maandagochtend op drie plekken in Roosendaal op zoek geweest naar crimineel geld. De actie, in drie huizen aan de Doctor Mollerlaan en de Boomgaardstraat, was volgens een politiewoordvoerder gericht op witwassen. In een van de huizen is een bedrag van enkele tienduizenden euro's aan cash gevonden. Dit is in beslag genomen. Een man van 58 uit Roosendaal werd maandagochtend aangehouden. Dit voor witwassen, zo maakte de politie bekend.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Naast de vondst van het cashgeld, is ook beslag gelegd op een bankrekening met daarop een bedrag van vele tienduizenden euro's. Maandagochtend maakte de politie al bekend op zoek te zijn naar 'geld, bankrekeningnummers en bijvoorbeeld kluizen'.

Een woordvoerder van de politie noemt de actie maandag 'geslaagd'. “Je hoopt iets te vinden wat gelinkt kan worden aan het witwassen van geld en als je zulke grote bedragen vindt, zowel cash als op de bank, dan kun je spreken van een geslaagde actie.”

Bekende van de politie
Een rechercheteam startte een onderzoek naar de maandag aangehouden Roosendaler nadat er bij de politie informatie was binnengekomen dat hij betrokken zou zijn bij drugshandel. Hij zou daardoor beschikken over grote sommen contant geld en daarmee ook investeringen doen.

Het gaat om een bekende van de politie die ook in 2015 al werd aangehouden.

Bij de actie werd een speciaal team van Defensie ingezet, het zogenoemde Advanced Search Team. Zij zochten op de drie adressen naar verborgen plekken waar mogelijk geld verstopt zat.

Wachten op privacy instellingen...

De actie begon maandagochtend in alle vroegte. De politie verwacht niet dat de actie zich maandag nog zal uitbreiden naar meer adressen in Roosendaal.

 

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...