Mega-drugsvangst Tilburg: broer coffeeshophouder opnieuw opgepakt, nu voor wapenbezit

30 september 2019 om 11:44
Coffeeshop Africa.
Coffeeshop Africa.
De eigenaar (48) van de Tilburgse coffeeshop Africa en zijn broer (44) die woensdagochtend zijn opgepakt voor het bezit van een enorme hoeveelheid softdrugs en meer dan 550.000 euro aan contanten, zijn zaterdagochtend vrijgelaten. De jongste broer werd echter meteen weer opgepakt: voor wapenbezit. Hij wordt maandag voorgeleid.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door
Ron Vorstermans

Tijdens het onderzoek in de twee loodsen aan de Piusstraat in Tilburg werd woensdag ook een vuurwapen gevonden. Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt aan Omroep Brabant dat alleen de 44-jarige man wordt verdacht van wapenbezit. De 48-jarige eigenaar is sinds zaterdagochtend weer op vrije voeten. Hij wordt nog wel verdacht van drugsbezit en witwassen. De 44-jarige man wordt niet verdacht van witwassen, wel van drugsbezit.

Dure sieraden en horloges
Woensdagochtend om halfelf betrad de politie een perceel aan de Piusstraat met daarop twee loodsen. In een van de loodsen werden dertigduizend joints, zeventig kilo hennep en twintig kilo hasj gevonden. In de loods was op dat moment de huurder, de eigenaar van Africa, aanwezig. Hij werd aangehouden. In de loods stond ook een kluis. De eigenaar weigerde die te openen.

In een tweede loods stuitten agenten op een tweede kluis. Daarin lagen meerdere, volgens de politie, 'op het oog dure' sieraden en horloges. Ook vond de politie een vuurwapen en stonden in de loodsen vier motoren en een jetski. De gevonden joints, hennep en hasj zijn in beslag genomen en afgevoerd. Ook de andere spullen zijn in beslag genomen.

Kluis bewaakt
De kluis die de aangehouden verdachte niet wilde openen, bleef na de vondst door de politie achter in de loods. Dit onder bewaking. In de loop van de nacht van woensdag op donderdag werd in de buurt van de loodsen de 44-jarige Tilburger aangehouden. Hij gedroeg zich volgens de politie verdacht in de buurt van de loodsen. De man bleek de huurder van de tweede loods.

Toen specialisten de afgesloten kluis donderdagavond wisten te openen, bleek daar 550.000 euro aan contanten in te liggen en 25 kilo hasj. Er kon volgens de politie geen 'deugdelijke verklaring' worden gegeven voor de grote hoeveelheid geld in de kluis. Tegen Omroep Brabant zei burgemeester Theo Weterings van Tilburg verrast te zijn door de vondst. "Een uitzonderlijk grote vangst", typeerde hij.

Wachten op privacy instellingen...